Sunday, October 26, 2008

7 weird stuff about me

Mirae aka Datin Nonie tag aku, cis...kene perah otak wat post ni. What are weird facts about me? Here they are:

1. Tak pernah ade jam tangan sejak 2006
Auta - xde design jam yang menarik perhatian gue
Fakta - xde duit nak beli jam and xde org nak bg hadiah jam sbenornye...huarghh

2. Suke bau asap bas (diesel)
Auta - eksperimen kesan asap t'hdp ksihatan
Fakta - i just don't know why i like the smell...addicted tp da ok sket sbb kt sni bau asap bas
tak sesedap asap bas kat Malaysia

3. Love cats though my face had been scratched by a cat thirteen years ago
Auta - aku terhutang budi ngn kucing yang ajar aku catwalk
Fakta - cakaran kucing tu umpama ukiran tugu cinta aku terhadap mereka...ececeh

4. Was once appointed as a head prefect time skola rendah (pelik???)
Auta - bercita - cita utk menjadi PM suatu masa nnti
Fakta - dulu lain, skrg lain

5. M'punyai impian utk membela seekor anak ular sawa kaler kuning
Auta - sexy mcm ular
Fakta - geli ngn cicak, biawak, iguana, katak dan sedara mara dorg tp xgeli ngn ular

6. Xpenah t'pikir nak travel sume negeri kat Malaysia, tp tringin nak travel sume
negeri kat US yg besar gabak ni
Auta - US lg best dr Malaysia
Fakta - Aku cinta Malaysia!!!

7. 7 peristiwa 'evergreen':
i. 1992 - kene tinggal sorg2 kat umah time hujan lebat sbb ayah keje, mak hntar abang2 gi
skola...takut sgt sampai terkencing dlm sluar...haha
ii. 1993 - kaki termasuk rim basikal yang di bawak oleh kakak jiranku...parut xhilang smpai
skrg.
iii. 1997 - kene cakar ngn kucing kat muke. Parut tegar sampai tue smpai kwn2 pggil aku
kucing time skola dlu.
iv. 1997 - mogok xnak skola n nangis klu disuruh gi skola, siap kene ikat lg ngn ayah...kalau
gi skola lak, mak atau ayah msti kene tggu...klu dorg hilang je dr pndangan, aku trus
kuar dr klas...haha, lbih sbulan aku mogok.Tq mak, ayah krn sbr ngn kerenahku
v. 2000 - malu sbb bg command 'stand up' instead of 'hands up' time perhimpunan skola
vi. 2005 - praktikal sembelih, aku tlg pegang ayam, kwn aku sorg ni yang kene sembelih
ayam tu, tp lame die try sembelih, bulu leher ayam tu je yang tanggal, drh xkuar.
Pelik la..kebal tol ayam ni, skali cek, rupe2nye kwn aku ni gune blakang pisau...
skali da gune mata pisau, putus trus kepala ayam tu. funniest memory ever...
vii. 2006 - PLKN

3 comments:

miera said...

hahaha.1st,asal lak ak tetibe dpt title datin ni?
tu parut kt muka ko tu parut kena kucing ke?ingtkan ko buat sendiri.haha.

tp xpe,komersial beb..
;P

agzamry said...

hahah..thats tottaly weird haha

darah bunga sahara said...

hahaha..serius klakar capar..
especially yg sembelih aym pakai blakang pisau tuh..hahaha
sape la yg bingung2 ayam tuh..hahaahha