Tuesday, September 29, 2009

I watched this on9, but still...I gave a standing ovation!

Spectacular.
She 'wow'ed me.
She might lip-sync some lines.
But who cares?



This show was performed during vma mtv 2009 award.

Since the video above is not viewable for those who are in Malaysia, I attached another video. yang ni performance Pink during her Funhouse tour. lebih kurangla mcm show kat vma. enjoy

Sunday, September 27, 2009

Jeritan batinku

Jeritan Batin Ku versi P.Ramlee

Dengar
Oh! Jeritan batinku
Memekik-mekik
Memanggil-manggil
Namamu selalu
Sehari kurasa sebulan
Hatiku tiada tertahan
Ku pandang kiri
Ku pandang kanan
Di kau tiada...

Jeritan Batin Ku versi moden

awww

oo yeah..ah ah
ah ah aaahh

oo yeah..aaahh
ah ah yeah
arghhh...mmm

p/s: sila nyanyi mengikut nafsu yang betul! 






best plak lagu ni

Thursday, September 24, 2009

Aidilfitri: A trivia.

Alhamdulillah

Fasting month was over. Devils were 'bailed out', but they wouldn't regret.
Ramadan was over. Meals on midday, but money squeezes my tummy.

Hari Raya: baju raya, kuih raya, duit raya, lagu raya, iklan raya, kad raya....kitab immunology.

My Raya celebration?
was simple, yet fun! Attended four 'so-called-open-houses' just in one day. The next day: Open-mangkok-tandas. 

Orang selalu cuti sekolah untuk raya, aku cuti raya untuk sekolah dan peperiksaan!
Weekends ni, sambung raya sebab cuti sekolah.

p/s: The following sentences are not trivial!

I would like to take this opportunity to wish each and everyone of you "SELAMAT HARI RAYA". May this raya bring a lot more joy and happiness. Have a good one!

Maaf zahir dan batin.


Gambar: kawan sekampung

Tuesday, September 15, 2009

gila-gila raya

Dua tahun lepas dan tahun-tahun sebelumnya,
Buka TV, "Kami mengucapkan selamat hari raya aidilfitri..." Iklan raya Petronas, TM dan
sebagainya.

Tahun lepas dan tahun ini,
Buka TV, CSI, spongebob, E news tanpa sarikata BM menjadi tontonan. Buka Youtube, baru dapat tgk iklan raya tahun-tahun lepas.

Dua tahun lepas dan tahun-tahun sebelumnya,
Ayah mengajak kami sekeluarga keluar berbuka puasa dan membeli belah barangan persiapan untuk raya; baju baru, songkok, kain langsir...

Tahun lepas dan tahun ini,
Buka puasa tanpa bazar, beli belah macam untuk Krismas.

Dua tahun lepas dan tahun-tahun sebelumnya,
Dengarkan "Seloka Aidilfitri"..hanya di Hotfm..lebih hangat daripada biasa.

Tahun lepas dan tahun ini,
Nak dengar lagu raya? Download la...

Dua tahun lepas dan tahun-tahun sebelumnya,
Asal raya je cuti...sekolah, universiti, kerja..

Tahun lepas dan tahun ini,
Asal raya je kelas, exams, assignments...damn!

---
Tahun ini, raya aku di raikan dengan 2 exams, non-motile E.coli research project, preparation for another 2 upcoming exams on the week after raya week, classes, labs and paper towels!!!!

Thursday, September 10, 2009

menu hari ini

seminggu sebelum turn aku masak...
"nanti nak masak tomyam campur la"

keesokan harinya...
"paste tomyam dah beli"

3 hari sebelum turn aku masak...
"nak letak sayur ape ek dalam tomyam nanti?young corn?cabbage?mushroom?tomato?"

sehari sebelum turn aku masak...
"
eh eh, ada perencah segera la...ayam masak merah, boleh la wat menu berbuka esok"

hari ini, turn aku masak...
"
ok kawan, hari ini kita makan special ok, sardin special! yeay!"

Wednesday, September 2, 2009

room inspection

Wednesday, September 2, 2009

1. Lets have a quick tour to my new room. Dah 2 minggu aku menetap di kediaman yang baharu. Puas hati! Bayar lebih dapat lebih la kan. Pay less for nothing!

Sebuah katil bersaiz single atau twin.
Nightstand tu sebenarnya sebuah storage.

Terima kasih kepada JPA kerana bg duit lebih.
Cukupla untuk beli langsir ye. Sejadah jgn di lupa,
walau di mana berada, yang wajib tetap wajib.

Di sebalik langsir tu sebenarnya adalah closet aku.
Belakang pintu jd tempat gantung2.
Kadang2, seluar kecik pon tergantung kat situ
.comel kan.

Meja belajar. Aku tido

Gambar hiasan: hiasan dinding kamar guwe

2. Begitulah keadaan bilik aku semasa gambar diambil. Bukan lepas itu, keadaan bilik tunggang terbalik ye, cuma mungkin lain sikit.

3. Bought a ticket to The Fray concert. I have few more weeks to study their songs. Kene skip terawih la nampaknya. Persoalannya, tak pernah skip ke? The event will be held on September 21, 2009. Time raya beb!

4. Sape ade duit lebih, silalah sumbangkan ke dalam tabung aku, aku tak mampu nak beli dslr. Yeah, I'm craving for one!