Sunday, December 13, 2009

kompang dipalu

My second elder brother will get married in early next year and he will be in his late 25 by that time. My eldest brother got married when he was 24, and my father said his marriage vow to my mother when he was 26 years old. I'm 21, I'm the third and the youngest son in the family. I wish I could travel through time and see how my future wife looks like or maybe I could turn back time to the days when "police and thief" used to be my favorite game. 

"Dah ada calon?" dan "Bila lagi?" akan menjadi favorite questions dalam masa beberapa tahun lagi. Oh tidak, rasanya macam cepat pula umur meningkat dan komitmen hidup semakin berat. Mahu memiliki rumah sendiri, kereta sendiri, kerja dan lain-lain.

These past few days, whenever I called my mother, she ended up sobbing when she talked about my brother's wedding preparation. She said; "Semua orang sibuk-sibuk kat sini, tapi anak mak sorang ni tak ada". Selamat pengantin baru Angah!

12 comments:

tengku_fir21 said...

are you ready fot that..??/
hahahaa



sampai seru dah ker

Ejay said...

shaf mmg tak bley balik ke masa wedding day tu?

hari perkahwinan tu penting... adik beradik sepatutnya ada di sisi kita.

ejay ada 7 adik beradik, yg lain semua dah kahwin kecuali ejay. tp selama yg ejay ingat, ejay tak pernah tak ada waktu abg2 dan kakak2 kahwin.

kalo boley diusahakan utk balik, shaf cari jln la utk balik ye.

shafarshahril said...

@Ejay

mmg xleh. klu nk bli tiket skrg pon mahal giler. lgpon cuti kejap je. kalau ade bas ekspress 30 ringgit bole la balik

shafarshahril said...

@tengku_fir21

belum sedia

Ami Rah said...

tu la,bila pk pk balik byk gila komitmen dlm masa 2 3 tahun lagi kan. omg, next year dah 22. *rolling*

ps: ko kirim hadiah la. pengganti diri. hehe

Anonymous said...

Take a vid of yourself wishing your brother a happy wedding day and send it as a wedding gift. Just a suggestion :) Congrats to ur bro

ringo said...

abang aku yang first kawin umur 23.
abang aku yang second kawin umur 23.
sekarang umur aku 21.
can u feel the pressure.haha.

"I wish I could travel through time and see how my future wife looks like" ini lah exactly yang aku berangan dari dulu2 lagi.haha.

congratz to ur bro ;P

shafarshahril said...

@Ami Rah

aku kirim salam jela

shafarshahril said...

@Anonymous

good suggestion

shafarshahril said...

@ringo

haha. i can definitely feel it dude.
hntr kad jemputan ye

k.A said...

nasib baik aku study indon je. jadi so far majlis perkahwinan 2 orang akak aku, aku dapat balik,walaupun balik sehari sebelum majlis then terpaksa balik jakarta sehari selepas majlis je.hahaha.hopefully majlis kak ngah aku tahun dpn dapat balik gak.asallll diorang support tiket.lol.

shafarshahril said...

@k.A

bestla..airasia pon ade
klu aku nk balik..sehari dlm flight