Sunday, November 1, 2009

Rungutan si kusut pada si masai

Sepanjang persekolahan aku di sini, tak pernah aku rasa sekusut dan semasai ini. Semester-semester lepas, exams selang beberapa minggu. Sekarang, hampir setiap minggu ada 1 atau 2 atau 3 exams. Minggu depan ada 2 exams, minggu depan lagi ada 2 lagi exams, minggu depan lagi lagi ada presentation. Lepas tu cuti thanksgiving seminggu, seminggu selepas cuti, ada 1 exam, minggu depannya ada 3 final exams. Belum lagi campur exam2 sebelum entry ni di tulis. Mahu pecah serebrum aku dibuatnya.

Kalau exams tu suruh tulis abc cekodok basi boleh la aku bersuka ria menjawab, tapi exams pasal C2b, C4, C4b2a, C5..apa kejadahnya semua ini? Kalau exams pasal 123 kucing berlari, mampulah aku congak pakai jari, tapi exams pasal K=9 x 10^9 N·m/C^2, pakai kalkulator saintifik pon belum tentu dapat jawapan.

Wahai masa, tolonglah berdetik laju lagi. Biarlah aku penat berlari, asalkan aku dapat balik Malaysia cepat. Alangkah indahnya kalau ada bas ekspres rakyat RM30 dari sini ke Malaysia.

17 comments:

tengku_fir21 said...

hehehe
dh homesick..
tk per berlari jer tapi pasti kan kite berlari mengejar sesuatu atau berlari meniggalkan sesuatu

shafarshahril said...

slalu kot homesick
berlari mgejar sesuatu, wow mnarik

k.A said...

all the best.

W[A]NZAI said...

huhuu rndu msia rupanya dia..sian2..
pe2 pun,gudluck k.. ;]

Nik Atiqah Mohd Ariffin said...

sabar je la shafar. pengorbanan dan usaha yg kita tumpahkan selama ni mesti berbaloi juga nati.
just follow the flow~~

syrupmasin said...

lek la exam je pon..
final memang annoying..:)

shafarshahril said...

@k.A
Thanks KA

shafarshahril said...

@W[A]NZAI
ye..homesick.btw, tq

shafarshahril said...

@Nik Atiqah Mohd Ariffin
Thanks tika
ye.mudah2an semua berbaloi

shafarshahril said...

@syrupmasin
tu la exam je pon

Ejay said...

yes... berjaya!
hehe

seronok tak ada threaded comment skrg? rajin2 blogging eh pasni... *wink*

shafarshahril said...

seronok sgt
tq again.

Ami Rah said...

ya allah shafar,ak pun mcm dah menyampah gila.

cpt lah sem ni habis.hua hua hua.
penat tak larat.
adoi.

shafarshahril said...

@Ami Rah

Kan mirae
ak da xsbr nk lepak goyang bontot

No One said...

hahhaa.. betol2!! i ade 4 exams next week! pecah dara.. eyh, pecah otak!!!

shafarshahril said...

@No One

pecah dara?
jolok pakai exam paper ke?haha

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室