Sunday, February 14, 2010

trilogy

1. Ikan yang tiada kaki pon boleh melompat tinggi.
Ayam yang tiada tangan, mampu menyuapkan anak-anaknya.
Manusia yang cukup sifat, selalu lupa tanggungjawab.
Selalu fikir gagal, susah fikir cuba.

2. Kalau hidup ni, kita boleh tau siapa yang suka kita
dan siapa yang tak suka kita, apa yang akan jadi?
Maka tiada lah istilah mengumpat, plastik dan hipokrit!

3. Dalam hidup ni, susah nak puaskan hati semua orang.
Dalam 10 orang, mesti sekurang-kurangnya 1 orang tidak puas hati.
Jadi, apa yang perlu kita lakukan?
Apa susah, tekan lah ctrl-X, diikuti dgn ctrl-V di recycle bin.

9 comments:

mr.syazwan said...

"Ikan yang tiada kaki pon boleh melompat tinggi.
Ayam yang tiada tangan, mampu menyuapkan anak-anaknya.
Manusia yang cukup sifat, selalu lupa tanggungjawab.
Selalu fikir gagal, susah fikir cuba."

betul2... agree!!

.o r k e d. said...

it's normal.as long as we r happy wt we r doing is enaf (:

Danial said...

Aku prefer select icon, "Del" lepas tu "Empty Recyle Bin" :D

ringo said...

1.manusia bila hilang kaki dan tangan baru beringat tanggungjawab kot.

2.hipokrit itu perlu.haha

3.1 orang yang tidak penting itu mempunyai fungsinya tersendiri.ia seperti virus.yang memberi syarikat anti-virus untung.

ayie said...

istilah plastik tu utk apa? 1st time dengo. hehe...

k.A said...

nama pon manusia kan :)

tengku_fir21 said...

memang utk puasakan hati manusia sbb manusia tidak pernah berasa cukup...

shafarshahril said...

ayie:
plastik tu bahasa moden bg hipokrit. depan tunjuk baik, pdhal kt blkang kutuk2

No One said...

i suka post nie, gimme some motivation