Friday, August 7, 2009

Apek oh apek

Saturday, August 08, 2009

1. Semalam aku naik bas dari rumah ke Shah Alam. Bas tu crowded jugak la dengan orang-orang yang nak pergi kerja.

2. Sampai kat 1 traffic light ni (lampu tgh merah), ada seorang warga emas berbangsa cina tekan loceng. Aku ingat dia nak turun kat next stop la, rupa2nya dia nak turun kat traffic light tu jugak. Apek tu pergi kat driver untuk meminta izin untuk turun:

"Boleh tak saya tulun (turun) sikijap (sekejap), mahu kincing (kencing)"

3. Aku ketawa kecil. Pemandu bas pon buka lah pintu. Apek tu turun dan pergi ke bahu jalan. Kat situ ada banner besar, apek tu pon memancutlah di sebalik banner itu sambil disaksikan puluhan penumpang bas pada ketika itu. Ada yang ketawa, ada yang cakap "euhh", "astaghfirullah". Aku xcakap ape2, aku cume berbisik dlm hati :

"Go apek, go apek" seiring dengan derasnya air kincing yg mengalir.

4. Lepas siap qada' hajat, apek tu masuk balik dlm bas. Lampu trafik pon bertukar hijau. Aku rasa macam nak tepuk tangan sambil wat standing ovation je time tu. Itulah kenangan yang saya tak dapat lupakan sehari semalam.

13 comments:

Ami Ru Din said...

"euhh" apek tak basuh kincing!! hahahahaha ;))

imHepPie said...

cayalah itu apek!!
terer gila bajet tyme nih..sharp wahaha

Ejay said...

nasib baik apek tak kencing dlm bas tu...
(positive thinking katanyer!)

Ami Rah said...

hahaha.lawak gila apek tu. right timing lak tu naik bas masa green lite. salute ah gk. haha

shafarshahril said...

amir- euhh kann..tp last2 die b'diri sebelah ak.keji

imheppi-btol, apek tu pndai kontrol halaju pancutan.dasyat

ejay-driver bas bg die turun sbb takut apek tu kncing dlm bas la kot

mirae- tabik spring dgn kesungguhan apek tu

imHepPie said...

musti blajo sama ini apek..
bguna dlm prjalanan jaoh wahaha

shafarshahril said...

haha...jgn! jgn xblajo
sediakn botol sebelum 'hujan'

flip said...

klu apek tuh duk sblh ak,,kompem k trun bas,,haha,,

shafarshahril said...

ak steady je diri sblh dia. bgga wei diri sblh sifu

bias® said...

giler timing?

shafarshahril said...

timing baek

zul hafixi said...

gile kental apek tuh...

shafarshahril said...

zul..
jiwa org tua