Thursday, January 29, 2009

if broken, considered sold

Thursday, January 29, 2009


Bila kita jalan kat shopping complex atau pegi kedai-kedai yg ade jual barang-barang fragile, mesti kita nampak sign 'if broken, considered sold' ni...maknanya, kalau kita jatuhkan atau terjatuh masa kita ada kat situ, kita wajib membeli brg yang hancur musnah tu. Macam tak adil sebab tak kan kita saja2 nak jatuhkan barang tu kan dan apa kes nak beli barang yang dah pecah.

TAPI...

Camna plak dgn 'heart broken'? Considered sold jugak ke? Hmmm, no, no! Kalau hati dah dipatah riukkan, jangan harap nak menaruh harapan lagi. This is my humble opinion la...for me, kalau kita dah patahkan hati seseorang tu, tak perlu kita buat muka tak malu nak beli balik hati org tu, tak perlu la nak pujuk rayu...sebab bagi saye, "If a heart is broken, considered broken", it can be reassembled (cured), but not for the one who broke it, it's for someone who is going to hold it very carefully.

Relationships are like glass. Sometimes it's better to leave them broken than try to hurt yourself putting it back together.

"Death is not the greatest loss in life. The greatest loss is what dies inside us while we live" - Norman Cousins

Cheers.

4 comments:

Someone said...

hhmmm.. menarik!!

Shafar Shahril said...

tenkiu

Anonymous said...

wow. i like this one. good job! once broken, considered eternally broken.

agzamry said...

alahhh tian diaaaaaaaaaa